Archive 2

Pleader of Mercy 2008 – 2009 mixed-media installation

Pleader of Mercy 2008 – 2009 mixed-media installation

Painted wood furniture’s, papier-mâché, plaster, paraffin wax, beeswax, pigments, cotton bandages, metal-wires, sound, car-speaker, 7 stop-motions animations in loop, 7 TV’s and DVD players, 300 x 160 x 120 cm H x B x L

Pleader Prayers Citaat uit de Recensie NIW wederzijds 7 – november – 2008
Door Daphne Meijer

“een hele kamer was gereserveerd voor het hoogtepunt van de tentoonstelling: de installatie van Efrat Zehavi, een israelische kunstenares die sinds 2001 in Rotterdam woont. Zij maakte voor Wederzijds een totaalkunstwerk: een gruwelkabinet van op elkaar gestapelde videoschermen, dozen en kratten, waarop en waarnaast zij kleinere en grotere poppen van papier-mache, verband en was had geplaatst die eruit zagen alsof ze rechtstreeks van de schilderijen van Jeroen Bosch en Francis bacon af waren geklommen.

op de video schermen waren animatiefilmpjes te zien van figuren in klei, met de gezichten van bekende Nederlandse politicie – ik ga nu niet verklappen wie – waarbij de klei uit hun mond of ogen kwam gelopen, of anderszins tot een metamorphose leidde. Om deze overvloed voor de zintuigen nog te vervolmaken klonk er voortdurend uit een luidsprekker het ooit op muziek gezette Hebreeuwse gedicht Eli, Eli van Hannah Senesh.

Reacties zijn gesloten.